Previous slide
Next slide

Personal
Gemensamt intresse för träd.

Vi på Tönnersjö Plantskola har välutbildad personal med god inblick i allt som rör träd och andra uteväxter. Vi har alla olika bakgrund och olika utbildningar, men med ett starkt gemensamt intresse för träd. Tillsammans kan vi svara på de flesta frågor, allt från växtval och planterings-beskrivningar, till planteringsgropar och bevattning, samt växtskydd och skötsel. Vi hjälper dig gärna – hör av dig idag!

Daniel Johansson

VD på Tönnersjö Plantskola

Det bästa med jobbet:
Mina arbetskamrater, långsiktigheten i produtionen och den tydliga miljönyttan med just träd.

Tips till kund:
Träd är en investering som ger glädje och prakt i generationer. Så håll inte igen!

Privat grönt intresse:
Den nästan obligatoriska Fredags-grillningen i min trädgård med en väl kyld Lagunitas.

Favoritträd: Stockholmsplatan- Platanus x hispanica ´Stockholm´. Ett mångfacetterat karaktärsträd som kräver lite men levererar desto mer.

E-postadress:
daniel.johansson@tonnersjo.se

Elisabeth Wadensten

Vice VD och inköpsansvarig

Det bästa med jobbet:
Att få bidra till en bättre miljö genom att odla träd och att sedan människor dagligen kan njuta, hitta inspiration och få energi av dem.

Tips till kund:
Var rädd om hela växtmaterialet, även roten och stammen. Kontrollera näringsvärdet i jorden så att växtmaterialet får de bästa förutsättningarna och etableringen blir bra.

Privat grönt intresse:
Ta hand om sparrisplantorna i trädgården. Plantera växter i krukor till altanens oas.

Favoritträd:
Fagus sylvatica E. KAN INTE FÅ NOG AV DETTA STORA VACKRA TRÄD. När bladen slår ut under våren så blir man så glad. Underbart träd!

E-postadress:
elisabeth.wadensten@tonnersjo.se

Maria Åkesson

Försäljning- och marknadsansvarig

Det bästa med jobbet:
Att veta att träden vi producerar i Tönnersjö kommer at ge härlig grönska på många olika platser i Sverige, Norge, Finland och Danmark!

Tips till kund:
Det gröna taket påverkar oss mycket, det ger lummighet och en mysig hemtrevlig känsla. Välj därför träd som får stora kronor! Även Naturvårdsverket och Green Cities jobbar för att öka krontäckningen i våra städer.

Privat grönt intresse:
Njuta av de stora uppväxta träden i olika miljöer med smala stigar på min mountainbike!

Favoritträd: Quercus robur fk Linköping/Ultuna E ett stort vackert träd, vi behöver fler av de stora träden i våra städer för att öka mångfald och krontäckning.

E-postadress:
maria.akesson@tonnersjo.se

Sandra Burman Karlsson

Försäljning och marknadsansvarig

Det bästa med jobbet:
Att jag har fantastiska kollegor och ett varierande jobb med olika säsonger.

Tips till kund:
Jag vill tipsa om Planter.se. Där hittar du bilder, storleksangivelser, c/c avstånd, jordkrav, etc. på väldigt många växter och det fylls hela tiden på med fler. En fantastisk sida!

Privat grönt intresse:
Min trädgård är min rekreations plats, där får jag använda min kreativitet och odlarglädje. Jag tycker om ätbara växter och att skapa rabatter som både är snygga och ätbara.

Favoritträd:
Liriodendron tulipifera. Ett vackert träd med sina tulpan liknande blad. Extra vackra är de äldre träden som blommar i juni.

E-postadress:
sandra.burman.karlsson@tonnersjo.se

Anna-Karin Andersson

Logistikansvarig

Det bästa med jobbet:
Jag gillar det höga tempot i säsong och alla härliga arbetskollegor som jobbar hårt för att lösa våra kunders skiftande önskemål.

Tips till kund:
Använd i möjligaste mån naturlig jord vid plantering. Den har oftast en stabilare mullhalt, en naturlig jordstruktur och biologisk aktivitet.

Privat grönt intresse:
Jag älskar STORA träd och spenderar därför mycket tid i skogen, alltid tillsammans med hund.

Favoritträd: Ginkgo biloba. Uråldrigt, speciellt och med en underbar smörgul höstfärg!

E-postadress: annakarin.andersson@tonnersjo.se

I övrigt har vi även en rad duktiga utemedarbetare. De sköter om omplanteringar, beskärning, gödsling och bevattning av våra träd och har lång erfarenhet av dylika arbeten. Var och en har sitt eget ansvarsområde, men vi hjälps alla åt för att verksamheten ska fungera så bra som möjligt.