Föregående
Nästa

Personal
Gemensamt intresse för träd.

Vi på Tönnersjö Plantskola har välutbildad personal med god inblick i allt som rör träd och andra uteväxter. Vi har alla olika bakgrund och olika utbildningar, men med ett starkt gemensamt intresse för träd. Tillsammans kan vi svara på de flesta frågor, allt från växtval och planterings-beskrivningar, till planteringsgropar och bevattning, samt växtskydd och skötsel. Vi hjälper dig gärna – hör av dig idag!

Daniel Johansson

Verkställande dräng

Utbildning:
Trädgårdsingenjör

Favoritträd:
Sorbus incana E, (silveroxel) ett litet smalkronigt träd som passar perfekt i miljöer med begränsat utrymme. Klarar sig egentligen utan beskärning efter storlek 14-16.

Tips till kunder:
Anlita endast professionella trädgårdsanläggare med lång erfarenhet. Alltför många träd förstörs varje år på grund av felaktig hantering och efterskötsel.

Privat grönt intresse:
Grilla och dricka öl i min trädgård.

E-postadress:
daniel.johansson@tonnersjo.se

Elisabeth Wadensten

Vice VD och inköp

Utbildning:
Ekonomisk

Favoritträd:
Fagus sylvatica E (bok). Kan inte få nog av detta stora vackra träd. När bladen slår ut under våren så blir man så glad! Underbart träd!

Tips till kunder:
Var rädd om hela växtmaterialet, även roten och stammen. Kontrollera näringsvärdet i jorden så växtmaterialet får de bästa förutsättningarna och etableringen blir bra.

Privat grönt intresse:
Ta hand om sparrisplantorna i trädgården. Plantera växter i krukor till altanens oas!

E-postadress:
elisabeth.wadensten@tonnersjo.se

Maria Åkesson

Försäljning, marknadsföring och fakturering

Utbildning:
Landskapsingenjör

Favoritträd:
Quercus robur E (skogsek Eplanta) – ett stort vackert träd, vi behöver fler av de stora träden i våra städer för att öka mångfald och krontäckning.

Tips till kunder:
Upprätta en skötselplan för parken, kyrkogården eller området ni jobbar med. På så sätt blir det lättare att planera för framtiden och avsätta pengar till nya planteringar. Det är viktigt att bevara det gröna genom att kontinuerligt plantera nytt innan det gamla växtmaterialet går ut. Det gröna taket påverkar oss mycket utan att många tänker på det. Det ger en lummighet och en mysig hemtrevlig känsla som är viktig för att trivas på en plats. Även Naturvårdsverket och Green Cities jobbar för att öka krontäckningen i alla våra städer! 

Privat grönt intresse:
Träd, besöka parker, plantera och planera i min egen trädgård, anlägger just nu en japan inspirerad del.

E-postadress:
maria.akesson@tonnersjo.se

Sandra Burman Karlsson

Försäljning och marknadsföring

Utbildning:
Trädgårdsingenjör

Favoritträd:
Davidia involucrata var. vilmoriniana. Näsduksträdets storslagna blomning i maj- juni är något helt fantastiskt.

Tips till kunder:
För er som är yrkesanvändare och skall upprätta en växtlista rekommenderar jag Planter.se. På denna hemsida kan man kolla upp olika växters storlek, c/c avstånd, jordkrav, m.m. En fantastisk trevlig sida!

Privat grönt intresse:
Har en liten förkärlek till Medelhavsväxter. Men älskar även ätbara växter, då gynnar det både oss människor och våra pollinatörer. Så våga plantera mer och mycket!!!

E-postadress:
sandra.burman.karlsson@tonnersjo.se

Anna-Karin Andersson

Logistik

Utbildning:
Biolog

Favoritträd:
Cercidiphyllum japonicum Fk Göteborg E (katsura) – är fin både som flerstamsträd och alléträd. Den har ett vackert kopparfärgat lövutspring och härliga höstfärger.

Tips till kunder:
Använd i möjligaste mån naturlig jord vid plantering. Den har oftast en stabilare mullhalt, en naturlig jordstruktur och biologisk aktivitet.

Privat grönt intresse:
Jag älskar STORA träd och spenderar mycket tid i skogen. Egen trädgård!

E-postadress:
annakarin.andersson@tonnersjo.se

I övrigt har vi även en rad duktiga utemedarbetare. De har hand om omplanteringar, beskärning, gödsling och bevattning av våra träd, och har lång erfarenhet av dylika arbeten. Var och en har sitt eget ansvarsområde, men vi hjälps alla åt för att verksamheten ska fungera så bra som möjligt.